Stefano Battaglia

italian jazz composer | official web site

Jazzos.com Facebook Youtube
Events

Stefano Battaglia shared LantarenVenster's event. ... See MoreSee Less

Stefano Battaglia Trio

gennaio 14, 2017, 8:30pm - gennaio 14, 2017, 10:00pm

LantarenVenster

Stefano Battaglia (Milaan, 31 augustus 1965) is een pianist, die zowel klassiek als jazz speelt. Hij balanceert voortdurend tussen beide genres, als zo vaak met artiesten die opnemen voor het label ECM Records. De Italiaan noemt Paul Bley en Bill Evans als grote voorbeelden. Op Battaglia’s zesde album voor ECM, getiteld In The Morning, reflecteert hij met zijn trio op het werk van de Amerikaanse componist Alec Wilder (1907 - 1980). Deze schreef kamermuziek en opera’s, maar werd bekend als songwriter voor Frank Sinatra en Peggy Lee. Stefano raakte geïnspireerd door Wilder via Keith Jarrett, die eerder al werk van Wilder opnam, zoals Moon and Sand, Blackberry Winter en While We’re Young. Battaglia: "Nadat ik de kamermuziek van Wilder had uitgevoerd, wilde ik een nog diepere connectie ontwikkelen met zijn intrigerend muzikaal universum, en ik ontdekte een immense verborgen schat."

View on Facebook

Stefano Battaglia shared TivoliVredenburg's event. ... See MoreSee Less

Stefano Battaglia Trio in Club Nine | TivoliVredenburg

gennaio 12, 2017, 7:45pm - gennaio 12, 2017, 10:45pm

TivoliVredenburg

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze. Op het zesde album dat pianist Stefano Battaglia maakt voor het label ECM, reflecteert hij met zijn trio op het werk van de Amerikaanse componist Alec Wilder (1907 – 1980). “Begin jaren ’90 kwam ik voor het eerst in direct contact met de muziek van Alec Wilder, toen ik zijn Sonates voor hobo en piano, en voor hoorn en piano speelde”, herinnert Battaglia zich. “Een deel van zijn populaire muziek, zoals ‘While We’re Young’, ‘Blackberry Winter’, en ‘Moon and Sand’ kende ik al vanwege de intense versies van Keith Jarrett. Maar nadat ik de kamermuziek van Wilder had uitgevoerd, wilde ik een nog diepere connectie ontwikkelen met zijn intrigerend muzikaal universum, en ik ontdekte een immense verborgen schat.”

View on Facebook

cover art © Caterina Di Perri ... See MoreSee Less

View on Facebook

Stefano Battaglia shared Verkadefabriek's event. ... See MoreSee Less

Stefano Battaglia Trio (IT) - Jazz Factory

gennaio 7, 2017, 9:00pm - gennaio 7, 2017, 11:00pm

Verkadefabriek

Een primeur! Het allereerste concert in Nederland van Stefano Battaglia vindt plaats in de Jazz Factory. Dat de Italiaanse pianist nog niet in Nederland te zien was, is eigenlijk ‘van den zotte’. Battaglia bracht diverse albums uit op het befaamde kwaliteitslabel ECM Records die stuk voor stuk op geweldige recensies konden rekenen. Voor liefhebbers van pianisten als Keith Jarrett, Bill Evans en Brad Mehldau is dit concert een absolute aanrader. Onbekend maakt in dit geval gegarandeerd bemind. Batagglia (Milaan, 1965) studeerde aanvankelijk klassiek piano. Alles veranderde toen hij in aanraking kwam met de muziek van de Amerikaanse pianisten Keith Jarrett en Paul Bley. In eigen land behoort de Italiaan inmiddels tot de gevestigde jazzorde. Internationaal werkte hij samen met musici als Lee Konitz, Dewey Redman en Kenny Wheeler. ‘Er zijn maar weinig pianisten die zo gemakkelijk schakelen van avontuurlijk naar ingetogen en van vol improviseren naar prachtig emotievol.’ Jazzism ‘Battaglia improviseert als in een klassieke vorm; de opmerkelijke, lied-achtige improvisaties van de pianist zijn kalm, ruimtelijk en toch uitdagend. Fascinerend.’ (BBC Music Magazine)

View on Facebook

Stefano Battaglia shared New Arts Agency's photo. ... See MoreSee Less

New Arts Agency presents an upcoming tour from Stefano Battaglia Trio (ECM (record label) beginning of 2017: Sat. 7 jan 2017 : Verkadefabriek Wed. 11 jan 2017: Bimhuis Thu. 12 jan 2017 : TivoliVredenburg Fr. 13 jan 2017 : Masterclass @ Koninklijk Conservatorium - Royal Conservatoire Sat. 14 jan 2017 : LantarenVenster

View on Facebook

youtu.be/JBjVe1_MX-8
Remembering Pier Paolo Pasolini
... See MoreSee Less

View on Facebook